Сериозни финансови нарушения са в основата на решението на  Христо Хинков

...
Сериозни финансови нарушения са в основата на решението на  Христо Хинков
Коментари Харесай

Борисов: Който се е захванал с Пирогов, правителството му е паднало

Сериозни финансови нарушавания са в основата на решението на  Христо Хинков да уволни  директора на болничното заведение " Пирогов " Валентин Димитров, обясни самият здравен министър и подчерта, че при открити нарушавания е задължен да предприеме ограничения. Той отхвърли да става въпрос за политическа принуда.Вместо поддръжка от своите обаче здравният министър получи дълбокосмислен коментар: " Това, което се обадих през вчерашния ден да кажа на господин Борисов е, че няма по какъв начин бюджетът на страната да стане пленник на без значение кой е началник на болница. И че моето персонално мнение е, че в случай че един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиката, която организира, най-правилното нещо е, този министър да си подаде оставката “, съобщи финансовият министър Асен Василев пред кореспонденти. Председателят  на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски видя в протичащото се с Пирогов ``дребно възмездие ” поради случая с Мустафа Емин от Демократична България. “Това е дребно възмездие, ние би трябвало да се занимаваме с значимите тематики ”, акцентира Делян Пеевски.

Пеевски прикани избрани лица от Министерски съвет да не поучават Народното събрание. “Трябва да си схванат ясно местата, в случай че не го схванат, има единствено едно решение и то е изходът от Министерски съвет. Този цирк би трябвало да свърши. Едно споделя министър председателят, след това споделя, че не го е споделил, това е смешна работа. Смятате ли, че е съществено цялата страна да се тресе поради Пирогов, която болница си прави съвършено работата ”, разяснява още той. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предизвести, че който се е захванал с „ Пирогов “ - правителството му е паднало. " Който се е захванал с " Пирогов ", това държавно управление е паднало. А те първо с тях се захванаха. Да го вършат - тяхна работа.

" Вицепремиерът сложи въпроса на премиера, че не е склонен с тази промяна. Сиреч към този миг ние напълно действаме в границите на посочения правилник до момента. А с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме по отношение на регулаторите, тези парламентарни решения, да ги взимаме трите партии дружно. В един миг шефът на парламентарната ни група Десислава Атанасова се обади на Денков, с цел да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги позволяваме, тъй като не са верни ", сподели Борисов.

От Политическа партия - Демократична България към момента не са коментирали на какъв стадий от написването си е регламентът за общи назначения в държавните регулатори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР